PoxClin™ bij waterpokken

waterpokken zwanger

Zwangerschap

Ik ben bijna vier maanden zwanger van ons tweede kindje en nu heeft mijn dochtertje waterpokken gekregen. Ik maak me hier wat zorgen over. Kan zij mij besmetten en zo ja, wat zijn dan de gevolgen voor mijn ongeboren kindje?

Je kunt in principe maar één keer in je leven waterpokken krijgen. Heb je het ooit gehad, dan is er geen enkel risico voor jezelf of voor de baby. Ook als je nooit waterpokken hebt gehad, heb je voldoende antistoffen aangemaakt en is de kans dat je immuun bent (en hiermee ook je kindje) 95%.

Mocht je tijdens de zwangerschap toch waterpokken krijgen, raadpleeg dan je huisarts. De risico’s voor je baby hangen af van hoever je zwanger bent. Krijg je waterpokken in de eerste zestien weken van je zwangerschap, dan kunnen er afwijkingen bij je kindje ontstaan. Je kunt dan tussen de 20 en 22 weken een uitgebreide echo laten doen om te onderzoeken of alles goed is met je baby. Krijg je waterpokken na de zestiende week en ruim voor de bevalling, dan zal jouw besmetting geen blijvende schade veroorzaken bij je kindje. Je baby kan in de baarmoeder wel waterpokken ontwikkelen, maar houdt hier niets aan over.

Zelf zul je wat zieker zijn dan een kind. Ook kun je hoge koorts krijgen. Dan is het belangrijk de koorts te temperen omdat koorts weeën kan opwekken, wat kan zorgen voor een vroeggeboorte.


<< Terug


KidsClin Waterpokken

Direct effectief èn verlichting van de jeuk

Lees verder

PoxClin bestellen