PoxClin™ bij waterpokken

Biohorma/waterpokken_kindjes_school_kinderdagverblijfInformatie voor scholen en kinderdagverblijven


Wat te doen

Waterpokken is een over het algemeen onschuldige kinderziekte die iedereen eens in zijn leven moet meemaken. In principe hoeft u dus niks te doen wanneer een kindje uit uw groep waterpokken heeft. Toch is voor ouders wel prettig om tijdig geïnformeerd te worden over een uitbraak. Hiervoor kunt u het volgende doen:

Handig! Download nu het waterpokken-uitbraakformulier


 

Klik op de volgende link om het waterpokkenuitbraak-meldingsformulier te downloaden om vervolgens op te hangen op het kinderdagverblijf/school. Hiermee kunt u niet alleen de uitbraak van waterpokken aangeven, maar ook de belangrijkste tips meegeven aan ouders/verzorgers.


U kunt tevens een informatiepakket aanvragen! Dit pakket bestaat uit:

  • Poster KidsClin waterpokken
  • Productinformatie over KidsClin waterpokken
  • Productfolders over KidsClin waterpokken


Handig om te weten

Waterpokken is een over het algemeen onschuldige kinderziekte die iedereen eens in zijn leven moet meemaken.

Iemand die eenmaal waterpokken heeft gehad, is in principe voor het leven immuun. In het algemeen geldt : hoe jonger iemand waterpokken krijgt, hoe minder hij of zij er last van heeft.

Waterpokken is erg besmettelijk. De besmetting vindt voornamelijk plaats via druppeltjes in de lucht die worden verspreid bij bijvoorbeeld praten of niezen. De kinderziekte is besmettelijk van vijf dagen vóór het verschijnen van de eerste uitslag tot het moment dat alle blaasjes korstjes hebben gekregen (ongeveer een week later). Is er een ‘ uitbraak’ van waterpokken op een kinderdagverblijf of school? Dan zijn de meeste kinderen dus al besmet voordat bij het eerste kind de symptomen zichtbaar zijn. Aan verdere besmetting valt dus weinig meer te doen.

Toch is het voor ouders wel handig om te weten dat er waterpokken heerst. Dit om de volgende redenen:

  • Ouders kunnen er rekening mee houden dat hun kind mogelijk ziek wordt en extra alert zijn op de symptomen.
  • Er is een kleine kans dat een volwassene nog nooit waterpokken heeft doorgemaakt. Bij een zwangere vrouw of bij een vrouw die borstvoeding geeft, kan het krijgen van waterpokken echter leiden tot complicaties. In dit geval is het belangrijk dat zij contact opneemt met haar huisarts.
  • Kinderen (en volwassenen) met waterpokken mogen in principe niet vliegen. Het annuleren of uitstellen van de reis is in principe gedekt door een annulerings- of reisverzekering.
  • De jeuk van waterpokken kan voor een kind erg hinderlijk zijn en infecties van de waterpokken kunnen leiden tot (levenslange) littekens. KidsClin waterpokken verlicht de jeuk, verzorgt de huid en helpt infecties en de vorming van littekens tegengaan.

    Klik hier voor meer informatie over KidsClin waterpokken.

KidsClin Waterpokken

Direct effectief èn verlichting van de jeuk

Lees verder

PoxClin bestellen